O "Gravy salt" - soli do anglických omáček "Gravy"

    
     Gravy je omáčka připravená ze štáv, které přirozeně vznikají během vaření. Často je zahušťována pšeničnou moukou nebo kukuřičným škrobem. Gravy je obvykle podávána s masem, sekanou, k rýži nebo bramborám. V Severní Americe se termín Gravy používá šířeji i pro různé druhy omáček připravované např. z hub, cibule, kuřecího masa, ale i z čokolády nebo mléka. Často je podávána ke svátečním jídlům na Den díkuvzdání.
  
    
     Omáčka Gravy bývá dále ochucována takzvanou Gravy salt - solí, která jí dává chuť i barvu. Gravy salt je obykle směsí soli a karamelu. Prodává se i v rozpuštěné formě. V anglosaském světě je po generace známá jako základní ingredience.
  
     Uncle Roy's obnovil tradici anglických Solí do omáček (Gravy Salts), které byly ve Velké Británii velmi populární, ale zmizely z obchodů. Dnes Uncle Roy's znovu prodává tisíce těchto oblíbených Gravy SaltsUncle Roy's při výrobě své Uncle Roy's Old Fashioned Gravy Salt používá pouze mořskou sůl a karamel. Neobsahuje tedy žádné alergeny nebo zahušťovadla.
  
     V roce 2006 Uncle Roy's uvedl na trh verzi se sníženým obsahem sodíku s obsahem chloridu draselného Uncle Roy’s Reduced Sodium Gravy Salta tím snížil obsah sodíku o jednu třetinu.
  
     Obvykle se používá půl čajové lžičky na půl litru omáčky, což je cca 8 gramů. Pokud tedy porce omáčky bude cca tři plné polévkové lžíce, obsah sodíku na porci bude 0,28 g, v případě použítí Uncle Roy’s Reduced Sodium Gravy Salt 0,19 gramů.

Copyright uncleroys.cz © 2017